Vægttab på Low FODMAP

2 år siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

At være på Low FODMAP Diet er en god ide hvis du lider af irritabel tyktarm eller på anden måde har uro i maven. Ved at fjerne FODMAPs fra kosten kan du nemlig give ro til din mave og undgå smerter og ubehag. Men kan Low FODMAP også føre til vægttab? Det får du svaret på i denne artikel.

Vægttab er ikke hovedformålet


Hvis du har hørt om Low FODMAP kuren og fået det indtryk at det var noget man kunne gå på for at tabe sig, er du blevet forkert informeret. Det er nemlig ikke tilfældet, og her bør man i stedet kigge på 5 2 kuren. Det er en kur der er lavet udelukkende for at tabe sig - og den er hamrende effektiv. Men hovedformålet med fodmap diæten er nemlig at give ro på maven, så har de ikke lige nu problemer med luft i maven, oppustet mave eller irriteret tyktarm behøver du ikke begynde på fodmap diet.

>>> Læs også: Alkohol på Low FODMAP Diet

Fokus på kost er godt


Det der sker når man starter på fodmap diæten er at man pludselig begynder at fokusere rigtig meget på sin kost. Der er en række ting man ikke kan spise, og en række ting som man finder ud af er godt for maven.

En del af de ting man ikke kan spise fordi det indeholder FODMAPs er bl.a. en række frugter med et højt indhold af frugtsukker, forskellige mælkeprodukter, og nogle forarbejde kulhydrater f.eks. hvedemel. Ingen af tingene er noget der i sig selv er specielt usundt som sådan, men når man aktivt fjerner dem fra kosten og erstatter dem med f.eks. grøntsager vil det give udslag på vægten.

Mange får også øjnene op for at fedt kan have en irriterende virkning på tarmens bevægelighed, og derfor vil de spise mindre fede sager når de begynder på fodmap diæten. Det er ikke noget der føles som et afsavn, da det at maven kommer i orden er så stor en lettelse at man vil gøre nærmest hvad som helst for det.

Når man begynder på diæten vil man også som regel begynde at drikke meget mere vand da det er godt for tarmen. Vand er generelt set altid sundt, og specielt når man sørger for at få nok kan det have en positiv virkning.

Mange opdager også hvor godt bevægelse er for maven. Man har måske ikke været klar over at en halv times gåtur kan gøre underværker, men når først man begynder på diæten begynder man med lidt motion, og det tæller også med i det samlede regnskab.

>>> Læs også: Low FODMAP - Diætist eller ej

Det sidste der er værd at nævne er at en mave i balance generelt set er bedre for sundheden. Man kommer ikke på samme måde til at overspise, man optager næring bedre, og man er mere i balance med sin mad.

Konklusionen er altså at man ikke skal begynde på low fodmap diet for at tabe sig - man skal begynde fordi man gerne vil have ro i sin mave. Men begynder man og tager diæten seriøst (og har man i forvejen lidt for meget på sidebenene) kan det være en positiv sideeffekt af kuren at man taber sig nogle kilo. Men husk - selvom du ikke ser nogle forbedringer på vægten så bliv ved med diæten og start så på 5 2 kuren når maven ikke længere gør vrøvl.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

low fodmap diet

Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Low FODMAP Diet sætter en stopper for: Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8...

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...