Spinat-Jordbær-Valnødde-Salat

2 år siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

Denne opskrift er en opskrift til Low FODMAP Diæten, en diæt der hjælper mod irriteret tyktarm, oppustethed og luft i maven.

Du kan læse mere om Low FODMAP Diæten herSalaten her er nem og simpel. Den er hurtig at lave, så smager den godt, og er super sund.

Den er god at bruge som en “basis-salat”. Brug den som en grundbase, og tilsæt så selv ekstra de ting som du godt kan lide i en salat, f.eks. blåbær, kiwi, kylling, vindruer eller andet (så længe du selvfølgelig sørger for at det er low fodmap produkter du tilsætter).

 

Ingredienser til 2 personer:   • 1 pakke babyspinat, ca. 250 gram

  • 2,5 dl jordbær i skiver

  • 2 spiseskeer parmesanost i grove skiver

  • 1 dl valnødestykker

  • Friskkværnet sort peber

  • 0,5 dl balsamico-olie dressing


Fremgangsmåde:  1. Skyl babyspinaten grundigt og lad den dryppe af.

  2. Bland spinat, jordbær, valnød og parmesan sammen i en stor skål

  3. Kværn peber på toppen

  4. Tilsæt dressingen og bland salaten rundt umiddelbart inden servering
Skal du ikke spise hjemme men tager salaten med til frokost et sted kan du tage salat og dressing med i to forskellige beholdere, og så blande det sammen lige inden du skal spise. På den måde sørger du for at salaten holder sig frisk, og ikke bliver helt slatten af at ligge med dressing på i mange timer.

Er du ude efter en alternativ salat med lidt mere gods i smager salaten her også rigtig godt med kyllingestykker i. Skær kyllingefilet ud i nogle chunks og steg dem på panden, evt. sammen med noget krydderi for at give det lidt ekstra smag. Lad kyllingen køle af og tilsæt det så salaten. Tager lidt længere tid, men er rigtig lækkert.

Du kan også riste noget bacon sammen med kyllingen, så får du en mere caesar-agtig salat hvilket også smager dejligt.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

low fodmap diet

Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Low FODMAP Diet sætter en stopper for: Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8...

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...