Spaghetti Carbonara med Kylling

1 år siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

Denne opskrift er en opskrift til Low FODMAP Diæten, en diæt der hjælper mod irriteret tyktarm, oppustethed og luft i maven.

Du kan læse mere om Low FODMAP Diæten her



Her får en opskrift på en lækker Spaghetti Carbonara, lidt utraditionelt med kylling, som er taget med for at give lidt mere protein som man godt kan komme til at mangle på fodmap diæten.

Efter et par gange kan du lave den så pastaen bliver færdig netop som du bliver færdig med sovsen, hvilket gør retten både hurtig, nem og lækker. Buon appetito  

Ingredienser til 4 personer:



  • 200 gram gluten-fri spaghetti

  • 1 pakke bacon, skåret i stykker på 1,5 centimeter

  • 350 gram kyllingefilet, skåret i stykker på ca. 1 centimer i bredden

  • 6 forårsløg (kun den grønne del på toppen) skåret i stykker

  • 3 æg

  • 0,5 dl laktosefri mælk

  • 1 dl revet parmesanost

  • friskkværnet peber


 

Fremgangsmåde:



  1. Bring en stor gryde vand i kog, og kog spaghettien efter anvisningen på pakken, til den er “al dente” (med bid). Tag en lille smule af kogevandet fra (0,5-1 dl) når pastaen er færdig, og hæld pastaen fra i et dørslag og lad det stå.

  2. Det optimale er at lave sovsen samtidig med eller lidt før at pastaen koger, så det bliver færdig nogenlunde samtidig

  3. Rist baconstykkerne på en pande til de er sprøde og brune

  4. Tag baconen af og lad det stå og dryppe af på en tallerken med køkkenrulle på

  5. Fjern det meste af baconfedtet fra panden, men lad ca. 1 spiseske blive tilbage

  6. Rist kyllingen indtil den er lavet på alle sider og stegt helt igennem.

  7. Tag kyllingen af panden og lad det stå sammen med baconen.

  8. Tilsæt forårsløgene og steg det indtil de er blevet bløde, omkring 4 minutter

  9. Pisk æg, mælk og kogevandet fra pastaen sammen i en skål indtil det er godt blandet sammen

  10. Hvis du har en stor pande er det lækrest at gøre nedenstående på den, ellers kan gryden også bruges.

  11. Tilsæt det varme spaghetti, bacon og kyllingen til panden med forårsløgene og fjern panden fra varmen

  12. Tilsæt ægge-blandingen i en stille, lind strøm samtidig med at du rører godt rundt i pastaen på panden, sådan at det ikke brænder på, og at alt spaghettien bliver dækket af sovsen.

  13. Rør det rundt med parmesan og friskkværnet peber og server.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

low fodmap diet

Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Low FODMAP Diet sætter en stopper for: Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8...

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...