Så mange kalorier forbrænder du ved sex

2 år siden |  0 comments  |  Blogindlæg

Sex er ganske fantastisk, men ikke kun i forbindelse med sjov, nydelse og ny-forelskelse. Ud over at et godt sexliv sørger for at din hverdag bliver spækket med overskud og et fabelagtigt humør, så er det også virkelig effektiv i forbindelse med at komme de overflødige kilo til livs og kickstartet forbrændingen.

Sex vs løb, spinning og crossfit


Trænger du også til at komme lidt I form, nu hvor sommermånederne og badetøjs-sæsonen nærmer sig med hastige skridt, så er en ordentlig omgang lagengymnastik nok ikke lige det, der popper op i dine tanker, men det burde det måske.

Nok er sex ikke en lige så effektiv metode til at forbrænde fedt og kalorier med, som eksempelvis en lang løbetur eller 60 minutters crosstraining, men det er alligevel en god hjælp i den evige kamp mod den perfekte krop.

Undersøgelser fra Canada har nemlig vist, at sex giver en forbrænding på hele 4,2 kalorier pr. minut for unge mænd, og 3,1 kalorier for unge kvinder. Hermed kan løbeturen altså give en noget intens træning med en større kalorieforbrænding, men på den anden side, vil lagengymnastikken altså kunne give mere end en frisk gåtur.

Sex vil dermed være et utrolig godt alternativ til dig, der eksempelvis har dårlige knæ og dermed ikke kan klare hårde og krævende motionsformer som eksempelvis løb, der belaster kroppen noget mere. Desuden er sex en type motion, der for de fleste ikke er offer for de mange dårlige undskyldninger og overspringshandlinger, som ellers så ofte kan holde os fra at få os rørt.

>>> Læs også: 49 meget forskellige madvaner

Ingen overanstrengelser og skader!


Sex er en blid motionsform, der ikke indbyder til en masse overanstrengelse og diverse former for skader, med mindre man begiver sig ud i nogle meget specielle stillinger, der kræver særlig styrke og teknik. Derudover kræver sex ikke når så meget energi og overskud, som det måske vil kræve at klare en intens løbetur i et højt tempo.

Har du haft en hård arbejdsdag, og er du lidt små træt, vil en omgang sex altså være mere overkommeligt end en lang løbetur m.v., men samtidig vil sex frigive endorfiner, hvilket er et kæmpe boost til humøret, der vil redde resten af din dag.

Eftersom denne form for motion er så blid ved kroppen og ikke kræver en stor fysik og god kondition, er det utrolig effektivt til folk, der har været igennem større operationer eller har en form for handikap så som dårligt hjerte. Alle kan holde til sex, og det kan kun anbefales at sætte fut i dit sexdrive, uanset hvem du er.

Forspil er godt for mange ting!


Kalorieforbrændingen ved sex varierer dog meget – og afhænger af hvilken type sex i har gang i, stillinger og endelig intensiteten. Vil du opnå en så høj kalorieforbrænding som muligt, bør man gøre en ekstra indsats for at få forført sin partner til det yderste, da det som oftest vil medføre sex i et ganske særligt drive med hensyn til både hastighed, skiftende positioner og hvor hårdt det stødes.

Inden vi når der til, skal det som sagt forføres og varmes op, men der er heldigvis også masser af kalorier at hente i selve opvarmningen – faktisk er det muligt at forbrænde op til 87 kalorier ved en make-out-session på 15 minutters hede kys. Bevæger vi os lidt videre i opvarmningsdeling, så vil man med onani ved både mænd og kvinder kunne opnå en forbrænding på helt op mod 150 kalorier ved kun 15 minutters nydelse, og ikke nok med det kan en kombination med oralsex i yderligere 15 minutter dvs. en halv times forspil – eventuel vekslende – hjælpe dig af med hele 100 kalorier ekstra.

Hvilken stilling er du til?
Vi har talt med bloggeren Sandra Vestergård fra erotikshoppen Alor.dk, der kommer med hendes bud på hvilke stillinger, der forbrænder mest, når det gælder lagen-gymnastik. Bl.a. udtaler hun at:

” - Selve samlejet er den form for sex, som vil give både mænd og kvinder den højeste forbrænding og tære mest på sidebenenes polstring. Stående sex vil i næsten alle tilfælde kunne give den største effekt. Her vil man kunne nå op på en forbrænding på hele 600 kalorier.

Missionæren er dog en af de stillinger, som ofte anvendes af rigtig mange par, da den er meget intim, og ikke kræver de store udskejelser, hvilket de fleste føler sig trygge ved. Resultatet af denne mere forsigtige type sex, er også at der typisk ”kun” vil kunne opnås en forbrænding på 250 kalorie for 15 minutters samleje.

Er kvinden klar til at tage på en ridetur – hvilket de fleste fyre er helt tossede med – vil hun ovenikøbet opnå en gevinst på en forbrænding op til 300 kalorier ved 15 minutters aktivitet. Fyren vil dog have en mindre fordel rent forbrændingsmæssig, da han kun vil arbejde 130 kalorier af.

Uanset hvilken stilling, man opnår den største nydelse ved, så kan selv regulere forbrændingen, da man ved at øge hastigheden og intensiteten i stødene, vil kunne øge henholdsvis sænke forbrændingsniveauet. Ønsker man at blive fit med en sjov motionsform, er det altså bare med at få sved på panden, din partner vil bestemt ikke finde dig mindre attraktiv af den grund – tvært imod!” afslutter Sandra grinende.

The final touch!


Vil du have det optimale ud af dine udskejelser på lagnerne, så kan det endelig anbefales, at starte dagen godt ud med morgensex! Morgensex er et hit blandt de nyforelskede, hvor man jo bare ikke kan lade hinanden være, men med tiden bliver der ofte længere og længere imellem disse fantastiske morgenstunder, da hverdagens rutiner og travlhed for at nå alt og ikke komme for sent på arbejde snart tager over. Det er dog en skam.

Læs også: Alle blogindlæg

Morgensex vil have betydning for forbrænding af al den mad, man spiser i løbet af dagen. I og med sex blot er en meget let motionsform, vil den ikke alene have så stor betydning på den fedt vi allerede har siddende på kroppen, men i stedet have afgørende indflydelse på, om nyt fedt sætter sig. Jo før du har sex, jo mere af den mad du indtager i løbet af dagen, vil altså blive forbrændt hurtigere og bedre.

Ikke nok med, at det vil give den bedste forbrænding, så vil sex om morgenen give mere overskud og et fantastisk humør til at klare resten af dagens udfordringer med. Samtidig vil en sådan dejlig start på dagen bevirke et højere energiniveau, og dermed eventuelt nemmere give blod på tanden til en kombination med andre former for motion og altså en endnu højere forbrænding.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hjemmetræning er mere populært end nogensinde før

By dengodekur.dk

Den danske befolkning er mere stresset end nogensinde, økonomien er presset og tingene bliver dyrere. Det hele er dog ikke så skidt, den danske befolkning et klart forspring i forhold til mange andre lande når det kommer til sundhed, vi lever nemli...

Hvad er sandt og falsk, når det kommer til myter om mad

By dengodekur.dk

Der findes et hav af tips og tricks samt go/no goes, når det kommer til kost og ernæring. Det ene øjeblik må vi spise kulhydrater - det andet øjeblik er de bandlyste. Samtidig må vi ikke få for meget fedt og for mange proteiner, da det kan have kon...

Effektive motionsformer til forbrænding af kalorierne

By dengodekur.dk

Der er mange forskellige meninger om, hvordan man forbrænder flest kalorier. Det er forskelligt fra person til person hvad der hjælper og hvad der ikke hjælper. Vi har alle forskellige kropsformer og man kan ikke punktforbrænde, så man bestemmer derm...