Morgenmadssmoothie med chiafrø og bær

2 år siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

Denne opskrift er en opskrift til Low FODMAP Diæten, en diæt der hjælper mod irriteret tyktarm, oppustethed og luft i maven.

Du kan læse mere om Low FODMAP Diæten her

Denne smoothie er nem og hurtig at lave, og giver en god og solid start på morgenen. Sæt frøene i blød, hop i et hurtigt bad, og kom tilbage og lav den færdig. Nemt og lækkert.

 

Ingredienser til 2 personer:  • 5 dl usødet rismælk (el. sojamælk, så længe det er lavet på sojaprotein og ikke sojabønner)

  • 0,5 dl chiafrø

  • 2,5 dl jordbær i skiver (frisk el. frosset)

  • 2,5 dl hindbær (frisk el. frosset - bemærk at du skal passe på med at bruge for mange hindbær før du ved om maven kan klare det, så start evt. med 0,5 dl. hindbær og 4,5 dl jordbær første dag og udjævn langsomt)

  • 2 spiseskeer ahornsirup


Fremgangsmåde:


 


  1. Bland mælken og chiafrøene sammen i blenderskålen, og lad dem stå i en ti minutters tid indtil chiafrøene har opsuget en del af mælken.

  2. Rør rundt igen efter 10 minutter og hæld de øvrige ingredienser i

  3. Blend smoothien på højeste omdrejninger indtil smoothien har fået den ønskede konsistens.

  4. Hæld op og server


 
Tip: Bruger du frosne bær skal smoothien have lidt længere i blenderen, men bliver til gengæld koldere og lidt tykkere hvilket jeg personligt godt kan lide.

Det gode ved denne smoothie er også at man får brugt de utrolig sunde chiafrø. Frøene er små og undseelige når de ligger i posen, men når de bliver blandet med vand eller mælk svulmer de op mange gange, og giver således en god mæthedsfornemmelse i lang tid.

Og så er de sunde. De indeholder 20% Omega 3-fedtsyrer (hvilket, hvis man skulle være i tvivl, er de helt rigtige), og så har de både protein og fibre og antioxidanter og kalcium og meget andet godt.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

low fodmap diet

Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Low FODMAP Diet sætter en stopper for: Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8...

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...