Luft i maven når jeg har spist

2 år siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

De fleste mennesker vil på en eller anden måde opleve at de får mere eller mindre luft i maven efter at de har spist. For nogle er det ekstra slemt - det oplever man tydeligt når man læser inde på facebook. Her er det ikke unormalt at læse opslag som:

“Jeg har det egentligt okay i løbet af dagen, men når jeg spiser…. hold da op, min mave eksploderer bare i luft. Nogle gange bliver jeg nødt til at løbe ud på toilettet fordi jeg er bange for hvad der ellers sker.”

“Jeg synes at uanset hvad jeg spiser for jeg bare rigtig meget luft i maven når jeg har spist. Derhjemme gør det ikke så meget, min mand er selvfølgelig ikke så glad for det men ellers sker der ikke så meget ved det. Men når jeg er ude om aftenen er det simpelthen så pinligt. Jeg er nu nået det punkt hvor jeg overvejer bare at lade være med at gå ud da det simpelthen ikke er det værd. Findes der ikke en løsning eller er mit sociale liv nu slut?”

>>> Læs også: Luft i maven: Hvad skal jeg spise?

“Jeg har fået en dårlig vane. Eller vane kan det vel dårligt kaldes men efter vi har spist middagsmad skal jeg altid ligge på sofaen i tyve minutter mens min mave lyder som om den er i krig. Jeg ved ikke helt hvad der sker derinde, men det gør ondt, det laver pinlige lyde og det laver luft i mægnder som jeg ikke troede var muligt.”

“Jeg har i mange år haft en nervøs tarm, og det er noget jeg efterhånden så småt har lært at leve med. Jeg har fundet ud af nogle af de ting jeg skal holde mig fra (f.eks. er min mave rigtig dårlig til avocado) men det er stadig ret usikkert helt hvornår luften kommer. På mit arbejde har vi frokostordning og nogle dage går det fint mens andre dage eksploderer jeg af luft efter frokost. Det er simpelthen så pinligt når det sker kan mærke hvordan alle kigger når jeg går ud på toilettet 10 gange på en halv time. Hvad kan man gøre?”

“Øv øv øv… nu har jeg igen siddet en halv time for mig selv på toilettet efter morgenmaden mens jeg ventede på at de store luftmasser forsvandt fra maven. Glæder mig til den dag det holder op!”

At få luft i maven efter man har spist er meget naturligt, men det begynder selvfølgelig at blive problematisk når det når det niveau som er nævnt i de her citater. Der er nogle ting som du selv kan gøre - bl.a. sørge for at tygge maden rigtig rigtig grundigt, og drikke masser af vand. Dette kan du læse mere om i vores artikel om luft i maven.

>>> Læs også: Kost der giver luft i maven

Har du store problemer med luft i maven kan det også være at du er så uheldig at du er en af dem som har svært ved at nedbryde FODMAPs (bare rolig, det er ikke unormalt. Faktisk har op imod hver 5. dansker problemer med det i større eller mindre grad). Er det tilfældet kan du have godt af at starte på en diæt hvor fødevarer med FODMAPs er udeladt. Det kan du læse mere om på vores side om Low FODMAP Diet.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

low fodmap diet

Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Low FODMAP Diet sætter en stopper for: Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8...

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...