Low FODMAP Kostplan

2 år siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

Skal du til at gå i gang med Low FODMAP Diæten er det en rigtig god ide at lave en kostplan da det sikrer dig de optimale betingelser for en god start på diæten. Her får du de bedste tips til at lave en kostplan til low fodmap diet.

Vær sikker på detaljerne


Der kan meget nemt opstå forvirring omkring detaljerne i diæten, og når først man starter med en så potentielt set livsforbedrende diæt som fodmap diet er, så skal man ikke bruge sin energi på at gruble over om man nu har forstået det rigtigt, eller hvilken en af de to modstridende internetsider man har fundet der har mest ret.

Derfor anbefaler vi at man starter med at læse en bog om fodmap diæten, og efterfølgende bruger de tips og vejledninger der er i den når man skal lægge sin kostplan.

Du finder vores e-bog om Low FODMAP Diæten her. I den får du en god introduktion til kuren, fødevarelister der viser hvad du kan spise og hvad du skal undgå, samt gode tips til hvordan du sikrer dig at du får de rigtige produkter ned i indkøbsvognen. Du får også nogle gode opskrifter til at komme i gang med.

Lav simple måltider


Lige i starten er der mange ting i spil på én gang. Man er spændt på om nu diæten virker for en så man kan slippe af med smerterne, man har skullet vænne sig til at kigge på alle fødevarer grundigt før man lægger dem i kurven, og man skal pludselig til at lave retter uden mange af madvarer man plejede at bruge.

I den situation er det vigtigt at man ikke også vælger at lave nogle måltider som er så avancerede at man næsten får lyst til at give op. Hold det til de simple retter de første par uger, og derefter kan du begynde at gøre det lidt mere avanceret når du har vænnet dig mere til diæten. Husk at simpelt også kan smage godt og at man godt må spise det samme to gange på en uge.

Sæt god tid af til indkøb


De første par gange når man skal ud at købe ind kan det virke vildt uoverskueligt. Pludselig skal alle varedeklarationer nærlæses og man bliver i tvivl om en uskyldigt udseende ketchup eller en tilforladelig fryseret indeholder potentialet til at ødelægge ens mave.

Du kan derfor IKKE forvente at du kan købe ind lige så hurtigt som du plejer. Men det gør heller ikke noget så længe du er indstillet på det (og i øvrigt kommer rutinen også med tiden, så efter noget tid er du så rutineret at du ikke mærker forskel fra før). Så sæt noget tid af til at købe ind, indstil dig på at det tager noget tid og gør det til en oplevelse. Og se det som at den tid du bruger på at købe ind er tid du investerer i din mave - så bliver det pludselig en god investering.

I vores e-bog om fodmaps får du også gode tips til hvordan du læser varedeklarationer og nemmest køber ind.

>>> Læs også: Vægttab på Low FODMAP

Køb til flere dage af gangen


Det smarte ved en kostplan er at man ved hvad man skal have langt ud i fremtiden, så derfor kan man lige så godt købe ind til en hel uge på én gang. Det gør også at du ikke hver dag skal stå at læse varedeklarationer, men kan nøjes med at gøre det én gang ugentligt.

Og så er det også nemmere ikke at blive fristet / mindet om de ting der er fodmaps i, og som man nu ikke kan spise. Og så sparer man også penge. Ja faktisk er der ikke rigtig noget argument for ikke at købe ind til så mange dage som muligt på én gang.

Vær god ved dig selv


Du skal i gang med en ny diæt. Der er en masse nye indkøbsvaner du skal vænne dig til. Du skal lave mad på en ny måde. Resultaterne kommer men måske går der nogle uger - uger fyldt med tvivl om du nu er en af de få det ikke virker for. I den situation skal du være god ved dig selv. Køb den lækre mad. Tag en aftensnack (selvfølgelig ikke-fodmap). Gør det du godt kan lide. Du fortjener det.

Det vigtige i de første par uger er at du holder ud. Resultaterne skal nok komme, og selvom mange allerede kan mærke stor forskel i løbet af den først uge er der altså nogle eksempler på at det har taget hele 8 uger før maven igen er i balance. Det ville være synd hvis du var stoppet efter 3 uger hvis det havde taget 6 at få ro i maven igen.

Så gør hvad du kan for at holde ved og se de ekstra penge du måtte bruge som en investering i din mave. Den er med garanti alle pengene værd.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

low fodmap diet

Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Low FODMAP Diet sætter en stopper for: Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8...

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...