Low FODMAP Diet

low fodmap diet

8 måneder siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

Low FODMAP Diet sætter en stopper for:


 • Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op
 • Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge
 • Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8 uger

Gratis E-bog om Low FODMAP Kost! (solgt i over 500 eksemplarer)

Vi har tidligere solgt vores e-bog om Low FODMAP Diet her på Den Gode Kur i over 500 eksemplarer til 149,- kr. per styk.
Det er et par år siden den blev skrevet, og med GDPR og alt det besvær det medfører er det ikke længere det værd.
Derfor vil vi gerne give den væk gratis - ingen signup, ingen e-mail ingen noget-som-helst. 100% gratis.

Du kan downloade e-bogen her: https://www.dropbox.com/s/ezfxke02akm4jxj/Low-FODMAP-Kost-Ebog.pdf?dl=0

Bemærk: E-bogen er gratis, men må kun benyttes til personligt brug. Indholdet i bogen må ikke gengives eller videresælges på nogen måde

Med e-bogen får du god og udførlig vejledning til hvordan du kommer i gang med Low Fodmap kost. Lær hvordan du kommer i gang, hvordan du bliver ved når det bliver svært, og vigtigst af alt– hvordan du kan spise din mave i balance.

Fødevarelister

Med e-bogen får du opdaterede og udførlige fødevarelister for både High FODMAP, Middle FODMAP og Low FODMAP fødevaregrupper sådan at du nemt kan se hvad du kan og ikke kan spise.

Opskrifter til Low Fodmap Diet

Bogen indeholder 10 opskrifter på almindelige danske retter som er justeret til at virke med Low FODMAP kuren. Du kan bruge opskrifterne som udgangspunkt til at justere dine egne yndlingsretter til Low FODMAP– det er nemmere end du tror.

Hvad er Low FODMAP Diet / kost egenlig?

Australske forskere fra Monash University har fundet ud af at visse fødevarer indeholder de såkaldte FODMAPs, som er en type kulhydrater som maven har svært ved at nedbryde, specielt hvis man har irriteret tarm. Ved at undgå denne type fødevarer kan man få ro i maven. Der er ikke noget system i hvilke fødevarer der har et højt indhold af FODMAPs. F.eks. bør man ikke spise vandmelon, men gerne ananas, ikke spise hvedemel men gerne boghvedemel, ikke spise hele forårsløget, men gerne toppen. Det kan godt være svært at finde rundt i, så derfor indeholder e-bogen også udførlige fødevarelister. Du kan se videoen her for en kort introduktion til low fodmap diet

Low FODMAP Diet | Få ro i maven og stop ubehaget


Virker mod irriteret tyktarm

Low FODMAP kost blev oprindeligt udviklet til glutenallergikere, men har sidenhen vist sig at virke rigtig effektivt mod lidelsen “irriteret tyktarm” som man ellers ikke har haft nogen løsning på. I mange år har man ment at lidelsen har skyldtes at man har indtaget for meget fed mad, alkohol, gluten og koffein. Men nu har man fundet ud af at det i virkeligheden skyldes FODMAPs som er en særlig type kulhydrater og sukkerarter. Ved at fjerne FODMAPs fra sin kost i 4-8 uger kan man få ro i maven igen hvorefter man langsomt kan begynde at gen-introducere fødevarer med et højt indhold af FODMAP. Nogle oplever her er der er bestemte fødevarer de ikke kan tåle mens resten går fint, nogle opdager at de ingen FODMAPs kan tåle, og nogle oplever faktisk at det at maven er i balance igen betyder at de nu kan spise som de gjorde før, men uden problemerne. At maven havde brug for en FODMAP-pause så at sige.

Slut med luft i maven

Hvis du lider af luft i maven ved du garanteret hvor forfærdelig en lidelse det er. At være sammen i sociale sammenhænge er en prøvelse– enten skal man prutte voldsomt hvilket er ekstremt pinligt, eller også skal man holde det inde, hvilket giver store smerter (hvis man da overhovedet kan holde det inde). Det skyldes at nogle nedbrydelse af FODMAPs inde i maven producerer en masse luft– specielt i en mave der ikke er i balance. Ved at fjerne FODMAPs fra kosten kan du igen få ro i maven.

Sætter en stopper for smerter og ubehag

En mave der ikke er i balance er en mave med smerter. Ved at følge Low FODMAP diæten vil du på 4-8 uger (afhængig af din nuværende tilstand) få skabt balance og fjerne smerterne og ubehaget. Du får simpelthen en frisk start, og kan derefter, med hjælp fra e-bogen, finde ud af præcis hvilke fødevarer det er der giver dig smerterne. Det får du:

 • 63 siders godt indhold
 • Nem introduktion til FODMAP Diet– læs den i aften og begynd at skab balance i maven i morgen.
 • Gode illustrationer
 • Nem oversigt over både Low, Middle og High FODMAPs
 • Guide til at finde FODMAPs i varedeklarationer
 • En udførlig guide til at gen-indføre FODMAPs i kosten
 • 10 lækre Low FODMAP opskrifter– til hele din dag.
 • Få ro i maven på 4-8 uger.
 • Virker til alle platforme der kan læse pdf– PC, Mac, iPad, Android, m.fl.

Succeshistorie– skal det her være dig?

Folk har gode Low FODMAP erfaringer, og sådan kan din historie også komme til at se ud (selvom vi ikke lover det går SÅ hurtigt): Bemærk venligt at de individuelle resultater kan variere og at du ikke er garanteret samme resultater.
Jeg har haft problemer med forstoppelse og luft i maven så længe jeg kan huske. Jeg troede jeg gjorde alting rigtigt. Jeg holdt mig langt væk fra mælkeprodukter og gik langt uden om ol-sukkerarter. Jeg blev nødt til at stoppe med at spise nødder fordi de gav mig problemer. Men jeg spiste stadig masser af avocado, ærter, æbler, asparges som jeg fandt ud af indeholdt mange FODMAPs. Jeg stoppede fuldstændig med at spise dem for en uge siden, og har ikke haft NOGEN som helst problemer med luft. Jeg er så forbløffet over hvor godt jeg har det i maven. Jeg kan endelig holde ud at være mig selv. Jeg håber virkelig det holder, jeg var bange for jeg skulle leve i isolation resten af livet.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...

Irriteret tyktarm

By dengodekur.dk

Irriteret tyktarm (også nogle gange kendt som irritabel tyktarm) er den nye folkesygdom. Lægerne har givet op, og konsulterer man lægevidenskaben får man bare at vide at man må leve med sin irriterede tyktarm. Heldigvis har forskerne ikke stoppet der...