Low FODMAP - diætist eller ej?

2 år siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

Du har sikkert læst en masse om Low FODMAP Diæten og hørt alt om hvor god den er til at lindre smerter og uro i maven. Men du har måske også hørt alt om hvordan diæten kan være besværlig at følge eller helt uforståelig (især hvis du har læst på nettet - der er meget rodet og nogle gange modstridende information).

Det er derfor oplagt at stille sig selv spørgsmålet - skal jeg bruge en diætist når jeg går i gang med Low FODMAP? Her kan du læse om fordele og ulemper ved at bruge en diætist - vi har snydt lidt og startet med konklusionen.

Konklusion:


Her på siden kan du købe en e-bog hvor du kommer i gang med Low FODMAP (læs mere om den Low FODMAP e-bog her). Vi ville ikke have skrevet sådan en bog hvis det ikke var fordi vi mener at man kan få et succesfuldt forløb men sin fodmap diæt uden at konsultere en diætist.

Vores konklusion er derfor at man bør forsøge sig med fodmap kuren selv før man konsulterer din diætist medmindre man har rigtig mange penge.

Kan man efterfølgende mærke at man har brug for mere sparring og konsultation for at få diæten 100% til at lykkes for en kan man altid konsultere en diætist eller ernæringsvejleder efterfølgende. Så har man brugt 97 kr. og blevet meget klarere på præcis hvor ens udfordringer ligger. Det er 97 kr. meget godt brugt.

Ulemper ved at bruge en diætist:


Der er som sådan ikke rigtig nogle ulemper ved at bruge en diætist. Det er altid godt med råd og vejledning, og alle har godt af at snakke med nogen om sin diæt - så bliver man også mere holdt op på det.

Der er bare 3 ting der taler imod - det er dyrt, det er besværligt, og for mange er det unødvendigt.

Vi tager argumenterne et efter et:

Det er dyrt


Diætister lever af at sælge deres tid, og den timepris de tager skal derfor dække deres løn + ferie + husleje + sygepenge + sekretær + alt muligt andet. Det betyder at de kommer til at tage en rigtig høj timeløn for at hjælpe dig, og det kan hurtigt løbe op i rigtig mange penge. Penge som du sikkert godt kunne bruge bedre.

Det er besværligt


Når du skal konsultere en diætist skal du tage tid ud af kalenderen til at besøge ham/hende. Du skal bruge noget tid på at tage derud (og også hjem igen). Du skal sidde i venteværelset og vente. Alt sammen noget der tager tid ud fra dine andre gøremål, og som kræver noget planlægning fra din side.

Det er potentielt unødvendigt


For nogle vil en samtale med en diætist være nødvendigt hvis de for alvor skal forstå og engagere sig i kuren. Men det vil være et fåtal. For de fleste vil det være nok at læse bogen og sætte sig et mål om at man vil begynde at følge den (og når først resultaterne begynder at komme bliver det MEGET nemt at motivere sig). Det er derfor unødvendigt at snakke med en diætist før du ved om du er en af de mange der kan klare det selv.

Fordele ved at bruge en diætist:


Der er selvfølgelig også nogle fordele ved at gå til en diætist. For det første kan du stille alle dine spørgsmål og få nogle gode svar igen. I bogen er der kun den information der er, så hvis du er i tvivl om noget må du enten selv finde svaret eller skrive en mail til os (hvad du er meget velkommen til). Hos en diætist kan du stille alle de tossede spørgsmål du måtte have.

Du får lagt en personlig kostplan. Hos en diætist vil de lægge en personlig kostplan som tager udgangspunkt i hvad du godt kan lide. Det kan være nemmere end selv at skulle til at lægge den og tænke over hvilke måltider man skal lave.

Du bliver mere engageret. Har du en personlig samtale med en person hver anden uge bliver du mere engageret for at følge hans/hendes råd mellem samtalerne. Og når du betaler flere tusinde kroner er du også på en anden måde opsat på at følge kuren hvis der kommer dage hvor det er hårdt. Om det så er pengene værd eller om man kan finde motivationen på anden måde må være op til en selv at vurdere.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

low fodmap diet

Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Low FODMAP Diet sætter en stopper for: Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8...

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...