Kan man nøjes med 6:1 faste?

2 år siden |  0 comments  |  Slank og lækker

Hvis du har kigget på ugebladeoverskrifterne mens du stod i kø i supermarkedet har du måske set at der er kommet en ny kur til byen. Navnet er 6 1 faste, skulle efter sigende kunne give et fantastisk vægttab med bare ÉN dags faste om ugen.

Men er det hele nu også guld og grønne skove? Læs med her og bliv klogere…

Gammelt vin på nye flasker


Ved første øjekast er 6:1 kuren bare gamle vin på nye flasker - man har taget den gode 5:2 kur, og skåret en dag fra, og lavet et par yderligere småjusteringer så det ligner en ny kur.

Ved nærmere eftersyn viser det sig at være sandt. Hvor 5:2 kuren var revolutionerende forstået på den måde at den for det første byggede på videnskabelige undersøgelser og for det andet introducerede hele faste-begrebet er 6:1 kuren bare endnu en ”pop-kur”. Lover hurtige resultater, men kommer ikke for alvor med noget nyt. Men at tabe sig hurtigt er jo ingen sag.


Tricket ligger ikke i fasten


Når man læser om 6:1 faste får man at vide at man kun behøver faste en enkelt dag. Det er jo stærkt tillokkende, især hvis man kommer fra 5-2 kuren hvor man jo normalt faster 2 dage om ugen. Oven i det kan du faktisk spise dig mæt på fastedagen - altså 100 % helt mæt. Du skal bare spise dig mæt i grøntsager og så er det fint. Også meget tiltalende - er der overhovedet tale om en fastekur?

Udover din ene ”fastedag” er der lige et par ekstratips - f.eks. nogle kostråd til de sidste 6 dage. Og det er her at den rigtige virkning i 6 1 faste ligger. Spiser du som du plejer og holder en ”fastedag” hvor du spiser dig mæt i grøntsager sker der ikke meget på vægten (modsat 5:2 kuren hvor de rigtige fastedage gør at du kan spise som normalt og stadig tabe dig). Men holder du de generelle kostråd der også kommer med i kuren skal du nok tabe dig. Ja du behøver ikke engang narre dig selv med en falsk fastedag - bare spis sundt og sig nej til dessert og sovs alle ugens 7 dage, og så skal kiloene nok forsvinde lidt efter lidt.

Men lyder det ikke som noget vi har hørt før? I virkeligheden er det jo det som næsten alle slankekure siger - spis sundt og sig nej til dessert. 6:1 faste har så bare indført en ”snyde-fastedag” (hvor man ikke helt faster) for at få folk til at tro at det minder om 5:2 kuren.


Hold dig til 5:2 kuren


Hvis du gerne vil tabe dig OG stadig kunne spise dessert kommer man ikke uden om 5:2 kuren. Det er den kur som 6:1 faste efterligner, og den er de seneste par år blevet forfærdelig populær, ikke mindst fordi den er pokkers nem og pokkers effektiv.

Her har du to rigtige fastedage, og de gør at du kan spise som du plejer de sidste 5 dage og stadig tabe dig. Så drop kopien og prøv originalen - og se de rigtige resultater.

Du kan læse mere om 5:2 kuren her

PS: Du kan godt nøjes med én fastedag


Selvom du bruger 5:2 kuren kan du faktisk godt nøjes med én fastedag om ugen. Ikke sådan en snyde-fastedag som i 6:1 faste (det er også forvirrende med så ens navne), men 5:2 kuren hvor du kun holder én fastedag. Det kan du gøre når du ved at faste 2 dage om ugen har nået din idealvægt. Måske er du så glad for de andre fordele ved fasten at du holder fast i 2 dage om ugen, men ellers kan du gå i ”vedligeholdelsesmode” og faste én dag om ugen. Så holder du din vægt nede, og nøjes med en enkelt fastedag.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Skal børn også være på 5 2 kuren?

By dengodekur.dk

Du er måske gået i gang med 5 2 kuren, og stort tillykke med det. Måske er din partner også med på den, og nu kommer spørgsmålet så – skal børnene (små som store) også gå med på kuren? Det vil gøre det nemmere for jer, især hvis der er større børn i...

Nem slankekur – søgningen er slut

By dengodekur.dk

Der er et utal af forskellige slankekure på nettet, og man kan blive helt forvirret bare i søgningen efter én. Og arbejdet stopper ikke når man så har fundet den. Så skal man til at i gang med kalorieberegning, kostomlægning, lære nye retter at kende...

Sådan taber du dig hurtigt

By dengodekur.dk

Det er nemt at tabe sig hurtigt. Du kan tabe dig 5. kg på en uge hvis du vil – men det er ikke nødvendigvis den rigtige måde at gøre det på… Læs mere her. Sådan taber du dig hurtigt Hvis du har for meget på sidebenene og et BMI over 25 kan du tabe di...