French Toast med Vanilje

2 år siden |  0 comments  |  Bøvl med maven

Denne opskrift er en opskrift til Low FODMAP Diæten, en diæt der hjælper mod irriteret tyktarm, oppustethed og luft i maven.

Du kan læse mere om Low FODMAP Diæten her

French Toast, på dansk Arme Riddere, er en meget lækker morgenmad der har bragt smilene frem på børn og voksne ved mangt et weekendmorgenbord. Her får du en opskrift på hvordan du laver low fodmap arme riddere til 4 personer.

Ingredienser til 4 personer:  • 0,5 l laktosefri mælk

  • 6 store æg

  • 1 teske vaniljesukker

  • 2 spiseskeer usaltet smør

  • 8 skiver glutenfri toastbrød


Fremgangsmåde:  1. Pisk mælk æg og vaniljesukker sammen i en skål

  2. Tænd en pande på høj varme

  3. Ad flere omgange, put toastbrødet ned i blandingen indtil de er helt gennemblødt

  4. Igen af flere omgange, smelt smørret på panden, og steg toastbrødet på begge sider indtil det er brunt

  5. Gentag processen indtil du har stegt alt toastbrødet og server straks


Jeg tror at én af de vigtigste ting at gøre sig klart når man begynder på fodmap kuren er at livet ikke skal stoppe, hverken for en selv, men bestemt heller ikke for familien. Derfor synes jeg også at det er så rart at vide at man, selv når man er på fodmap diæten, kan spise french toast.

Det er måske simpelt, men bare fordi man er på diæt så betyder det ikke at alt det sjove skal stoppe. Nærmest tværtimod. Hvis man kun ser begrænsninger (og ja, der er mange begrænsninger på fodmap diæten, det kan vi ikke komme udenom), ja så bliver det en lang og sej kamp, også selvom maven får det bedre. Men ser man derimod mulighederne, så bliver det hele meget lettere.

Og ja - det kunne da være rart at kunne putte sukker på som man plejer. Og laktosefri mælk er dyrere end det normale. Og det kan være det er lidt svært at finde glutenfri toastbrød. Men når først det er gjort så glæd dig - du får både french toast og ro i maven, på én og samme tid.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

low fodmap diet

Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Low FODMAP Diet sætter en stopper for: Irriteret tyktarm – Kuren virker der hvor lægerne har givet op Luft i maven – Nu behøver du ikke længere frygte sociale sammenhænge Smerter og ubehag – Low FODMAP Diet giver dig ro i maven igen på 4-8...

Hvornår kan man forvente resultater på Low FODMAP Diet

By dengodekur.dk

Når du går i gang med Low FODMAP Diet (som du kan læse mere om her) er du sikkert meget spændt på at høre hvornår resultaterne begynder at komme. Hvornår smerten og ubehaget stopper, og du kan vende tilbage til et ”normalt” liv. Fra du helt stopp...

Luft i maven

By dengodekur.dk

Luft i maven er en lidelse som rammer de fleste danskere fra tid til anden. Men for nogle er det desværre permanent. At have luft i maven er meget ubehageligt - det gør ondt, kan være svært at bevæge sig, og man prutter ofte og ukontrollabelt hvilke...