Fastekuren – en kort introduktion

2 år siden |  0 comments  |  Slank og lækker

Hvis du læser dette er det sikkert fordi du fra en ven eller bekendt har hørt om ”fastekuren”. Den nye smarte kur som revolutionerer slankemarkedet ved sin enkelthed og effektivitet.

Her får du en kort introduktion til fastekuren, og hvordan den kan hjælpe dig til et varigt vægttab.

Fastekuren kort fortalt


Kuren går også under navnet 5:2 faste eller 5:2 kuren, og går ud på at du 2 dage om ugen faster og spiser meget lidt (men ikke ingenting), og de sidste 5 dage spiser ganske normalt. Fastedagene vil så gøre at du taber dig og får mere energi. Du kan læse mere om fastekuren ved at klikke på banneret nedenfor eller ved at læse videre.


Hvor kommer fastekuren fra?


Fastekuren blev opfundet af den engelske læge Michael Mosley, på grundlag af flere amerikanske studier (i øvrigt en af de første kure der direkte bygger på videnskabelige studier). Studierne viste at hvis man kun spiste hver anden dag tabte man sig, uanset hvad man spiste på de dage hvor man godt måtte spise, og at 5 2 kuren ikke var farlig. Forsøgspersonerne synes at det var lidt svært, men deres helbred blev generelt set forbedret og de led ikke på fastedagene.

Michael Mosley tog så de resultater og lavede dem om til kur der også var mulig at følge for almindelige mennesker. Han endte med at vælge 2 fastedage da det var det der stadig gav et godt resultat samtidig med at det var til at følge - 3 dage var for svært og 1 dag gav ikke nok vægttab. Derfor kaldes fastekuren også tit for 5 2 kuren.

En introduktionsvideo til fastekuren


Her kan du se en introvideo til fastekuren. Den fortæller dig kort om kuren og om hvor god den er:


Er fastekuren god for andre ting også?


Udover vægttabet er der også en række andre fordele ved at gå i gang med fastekuren. De fleste oplever at de faktisk får mere energi på fastedagene (fordi de ikke skal bruge energi på at fordøje maden) og at de får lavet meget mere fordi de ikke bruger så lang tid på at lave mad eller spise.

Derudover har studier på dyr også vist at dyr der udsættes for kontrolleret faste er sundere og lever længere. Disse studier er svære at overføre direkte på mennesker da sådanne studier kan tage rigtig lang tid at lave, men det giver en meget god indikator på hvilke andre sundhedsfordele der kunne tænkes at være ved faste.

>>> Læs også: Skal børn også være på 5 2 kuren?

Det lyder super – kan jeg bare gå i gang?


Selvom fastekuren er meget simpel er det ikke anbefalelsesværdigt bare at kaste sig ud i det. Der er nogle regler man skal overholde for at kuren virker (og ikke bliver farlig for helbredet), og det er rigtig rart at have nogle tips til de første par fastedage som godt kan være lidt hårde, ligesom nogle opskrifter til fastekuren heller ikke er af vejen.

Fastekuren i sig selv er hverken farlig eller besværlig, men grundreglerne for kuren skal stadig læres, og derfor er det ikke en god ide bare at gå i gang fordi man har hørt en ven gøre det.

>>> Læs også: Den bedste slankekur

Hvordan kommer jeg i gang med fastekuren?


Da jeg selv gik i gang med fastekuren fandt jeg information om kuren ved at bruge lang tid på at søge på forskellige internetsider og læse meget lange bøger på over 100 sider. Det var både besværligt og meget tidskrævende.

For at undgå at andre skal igennem det samme (eller måske helt dropper at gå i gang) har jeg derfor skrevet en e-bog om 5 2 kuren som du finder her.

Her får du en god og simpel gennemgang af kuren, de udfordringer du kan komme til at stå over for, de små regler du skal overholde for at få det meste ud af kuren og en masse gode råd til at gøre den første tid nemmere.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Kan man nøjes med 6:1 faste?

By dengodekur.dk

Hvis du har kigget på ugebladeoverskrifterne mens du stod i kø i supermarkedet har du måske set at der er kommet en ny kur til byen. Navnet er 6 1 faste, skulle efter sigende kunne give et fantastisk vægttab med bare ÉN dags faste om ugen. Men er de...

Skal børn også være på 5 2 kuren?

By dengodekur.dk

Du er måske gået i gang med 5 2 kuren, og stort tillykke med det. Måske er din partner også med på den, og nu kommer spørgsmålet så – skal børnene (små som store) også gå med på kuren? Det vil gøre det nemmere for jer, især hvis der er større børn i...

Nem slankekur – søgningen er slut

By dengodekur.dk

Der er et utal af forskellige slankekure på nettet, og man kan blive helt forvirret bare i søgningen efter én. Og arbejdet stopper ikke når man så har fundet den. Så skal man til at i gang med kalorieberegning, kostomlægning, lære nye retter at kende...