Cola Zero på 5 2 kuren

2 år siden |  0 comments  |  Slank og lækker

På fastedagene i 5 2 kuren har man et begrænset antal kalorier til rådighed - 500 for kvinder og 600 for mænd. Det er ikke meget, og mange vil savne følelsen af at indtage noget lækkert i løbet af dagen. Men hey - Cola Zero indeholder jo ingen kalorier vel? Så er det vel en smart måde at indtage en masse godt men stadig holde kalorieindtaget nede? Det får du svaret på i denne artikel.

Kan man drikke Cola Zero på 5 2 kuren?


Svaret på om man kan drikke Cola Zero og andre kaloriefri drikkevarer på fastedagene er svært at svare på med enten et ja eller nej. Skal man absolut give et svar på ét ord bliver det - måske.

Cola Zero indeholder jo som sagt ingen kalorier, og derfor skulle der ikke være noget i vejen for at drikke det på fastedagene, på linje med f.eks. kaffe og te. Men det indeholder kunstige sødestoffer som har en endnu lidt ukendt virkning på kroppen.

Der er dog efterhånden konsensus om at sådanne former for sodavand i virkeligheden øger sulten pga. sødestofferne og derfor får en til at spise mere.

Så selvom du får noget lækkert ind i kroppen kan virkningen af det være at du bliver så sulten at fastedagen bliver svær at holde. Mere vil have mere, og når først man har drukket 1,5 liter cola kan det være svært ikke også at tage en bid mad. Det rumler jo sådan i maven, og de gode fasteopskrifter er så lækre.

Dertil kommer så alle de andre sideeffekter som man vist endnu ikke har helt overblik over - personligt ville jeg aldrig drikke sodavand flere gange om ugen.
  >>> Læs også: 5 2 kuren som gravid eller ammende

Folk er forskellige...


Men når det så er sagt og advarslerne givet, så er der også personer der oplever at det at drikke Cola Zero ikke har nogen effekt på deres sult, men at det rent faktisk er en stor hjælp til at komme igennem fastedagen.

Så konklusionen må være at det vil være bedre helt at holde sig fra at drikke kaloriefri sodavand på fastedagene, men at man kan prøve en dag og se hvordan man reagerer på det.

Alternativer til sodavanden


Det er fuldt forståeligt at man kan få lyst til at drikke en tår sodavand når sulten presser sig på i løbet af dagen, men der er heldigvis også nogle gode alternativer. Har man lyst til at blive peppet lidt op kan man drikke en kop kaffe og på den måde få lidt koffein.

Har du lyst til noget der smager lidt godt og sødt kan du drikke et glas te - vil du gerne have noget koldt så bryg teen og stil den i køleskabet.

Trænger du til noget der river lidt i halsen så tag et glas danskvand - det er næsten det samme som sodavand.

Og trænger du bare til noget der styrker kroppen lidt så tag et glas drikkeboullion. På den måde får du også noget salt ind i kroppen, noget man tit kan mangle på fastedage.

>>> Læs også: Den bedste slankekur

Og så er der jo det psykiske - husk at det kun er én dag, lov dig selv en cola i morgen, og få tankerne væk fra colaen ved at gå en tur, danse en dans, koncentrere dig om noget arbejde eller andet der kan lokke tankerne på afveje.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Kan man nøjes med 6:1 faste?

By dengodekur.dk

Hvis du har kigget på ugebladeoverskrifterne mens du stod i kø i supermarkedet har du måske set at der er kommet en ny kur til byen. Navnet er 6 1 faste, skulle efter sigende kunne give et fantastisk vægttab med bare ÉN dags faste om ugen. Men er de...

Skal børn også være på 5 2 kuren?

By dengodekur.dk

Du er måske gået i gang med 5 2 kuren, og stort tillykke med det. Måske er din partner også med på den, og nu kommer spørgsmålet så – skal børnene (små som store) også gå med på kuren? Det vil gøre det nemmere for jer, især hvis der er større børn i...

Nem slankekur – søgningen er slut

By dengodekur.dk

Der er et utal af forskellige slankekure på nettet, og man kan blive helt forvirret bare i søgningen efter én. Og arbejdet stopper ikke når man så har fundet den. Så skal man til at i gang med kalorieberegning, kostomlægning, lære nye retter at kende...