Brug Crossfit til at tabe dig med

2 år siden |  0 comments  |  Blogindlæg

Du er helt sikkert bekendt med Crossfit, fænomenet har nemlig taget verden med storm og er på blot få år, blevet en af verdens mest udbredte fitnessgrene. Crossfit kan gøre mange gode ting for dig, blandt andet kan du tabe dig ved at dyrke crossfit, ligesom med så mange andre sporgsgrene, men hvorfor er det, at Crossfit måske endda er mange andre sportsgrene overlegen på netop dette punkt? Det fortæller vi dig i denne artikel.

I Crossfit konkurrerer man stort set altid, hvis du ikke konkurrerer mod andre, konkurrerer du med dine egne bedste tider, der er dermed altid plads til forbedring og alene denne ene funktion, er med til at gøre crossfit overlegen i forhold til mange andre sportsgrene. Crossfit er samtidig det man kalder HIT-træning, som står for højintensiv træning (High Intensity Training).

Det betyder at intensiteten er meget høj og hvis vi skal sammenligne det med eksempelvis løb, vil det svare til at du løber intervaller, du gearer helt op og får pulsen helt op og hamre, for herefter at lade den falde igen, fange pusten og så få pulsen op igen.

I virkeligheden en meget sundere form for motion, hvor du også presser hjertemusklen ekstra, det er også her du forbedrer din kondition, det gør du ikke ved lange langsomme løbeture, her bruger du et helt andet energisystem. Den høje puls og det store arbejder du sætter i gang, er med til at give dig en ekstra høj efterforbrænding de næste 24 timer, hvor i mod du ved langsomme og ikke helt så intense udfoldelser som for eksempel jogging, kun forbrænder mens du bevæger dig.

Du kan også forøge din muskelstørrelse og styrke samtidig


En anden fordel ved at dyrke crossfit, er at du får trænet med frivægte, noget der gør dig både stærkere og giver dig en flottere krop. Kombiner dette med fedtforbrænding og du er godt på vej til en flottere krop. Hvis du vælger at prøve dig med crossfit, anbefaler vi dog at du primært deltager i det der hedder metcons, som er WODs (Workout of the Day) med primær fokus på cardio, hvilket vil sige din kondition.

Her er der samtidig meget fokus på kropsvægtsøvelser og knap så meget de mere tekniske friløft som clean and jerk, jerks, overhead squats mv. Det eneste det kræver for at komme i gang med træningen, er det mest fundamentale udstyr, det kan du finde her.

Andre fordele ved Crossfit-træningen

  • Du bliver mere udholdende, da du både træner styrke og kondition

  • Du forbedrer din balanceevne

  • Du bliver mere fleksibel og mere mobil, så længe du udfører øvelserne rigtigt.

  • Du bliver bedre til at koordinere din krop, på grund af de meget varierede øvelser og øvelsesformer.


EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hjemmetræning er mere populært end nogensinde før

By dengodekur.dk

Den danske befolkning er mere stresset end nogensinde, økonomien er presset og tingene bliver dyrere. Det hele er dog ikke så skidt, den danske befolkning et klart forspring i forhold til mange andre lande når det kommer til sundhed, vi lever nemli...

Hvad er sandt og falsk, når det kommer til myter om mad

By dengodekur.dk

Der findes et hav af tips og tricks samt go/no goes, når det kommer til kost og ernæring. Det ene øjeblik må vi spise kulhydrater - det andet øjeblik er de bandlyste. Samtidig må vi ikke få for meget fedt og for mange proteiner, da det kan have kon...

Effektive motionsformer til forbrænding af kalorierne

By dengodekur.dk

Der er mange forskellige meninger om, hvordan man forbrænder flest kalorier. Det er forskelligt fra person til person hvad der hjælper og hvad der ikke hjælper. Vi har alle forskellige kropsformer og man kan ikke punktforbrænde, så man bestemmer derm...