Er 5 2 kuren farlig?

1 år siden |  0 comments  |  Slank og lækker

Grunden til at jeg skriver denne artikel er at der er mange mennesker der går rundt og gerne vil starte på 5 2 kuren, men som er bange for om den kan være farlig i stedet for at hjælpe. Derfor har jeg lavet denne lille artikel der forhåbentlig kan informere lidt mere om emnet.

Er 5 2 kuren farlig?


Det korte svar er nej, 5 2 kuren er ikke farlig, men…

For som udgangspunkt er fastekuren nemlig ikke noget der er farligt for dit helbred, men noget som rent faktisk styrker det (samtidig med at du taber dig). At være på 5 2 kuren kan altså både forbedre dit generelle helbred OG give dit et vægttab.

At der alligevel er et lille “men” skyldes at 5 2 kuren er noget der kommer til at udfordre din krop, så hvis din krop ikke er klar til det bør du ikke begynde på kuren før du har snakket med en læge.

Start derfor ikke på kuren uden at du først har talt med egen læge hvis du


  • Er undervægtig eller har svært ved at tage på

  • Er meget overvægtig (BMI over 40)

  • Lider af hjerte-kar., stofskifte- eller andre sygdomme

  • Har andre forhold der gør at du ikke kan karakterers som en normalt, rask person


Er du i tvivl så kontakt altid egen læge inden du begynder på kuren - husk de er der for at hjælpe.

Ud over ovenstående skal du skal ikke benytte kuren hvis du


  • Er under 18. Start helst ikke før du er i starten af tyverne. Indtil dette tidspunkt vokser din krop nemlig stadig, og du har brug for al den energi du kan bruge.

  • Er gravid, ammer eller prøver at blive gravid. Også her skal du have så meget energi du kan bruge så dit barn ikke lider overlast. Du kan altid starte når dit barn ikke ammer mere, og så skal du nok hurtigt tabe de ekstra graviditetskilo - læs også artiklen "sådan taber du dig hurtigt".

  • Er syg (vent til du bliver rask. Er sygdommen kronisk kontakt da egen læge for yderligere samtale)


Er du derimod et normalt, raskt menneske, er der ikke noget i vejen for at du kan starte på 5 2 kuren. Vælger du at starte er der dog nogle forholdsregler du skal huske at overholde (det kan du også læse mere om i e-bogen om 5 2 kuren). Det går kort fortalt ud på at du, selvom du faster, skal huske at spise (især hvis du er kvinde) og at du ikke skal tage for mange fastedage i træk.

Sørg også for at hvis du er i tvivl om kuren er noget for dig eller du oplever at din generelle helbredstilstand bliver værre, så snak med din læge. Det er nævnt nogle gange her i artiklen, men folk snakker generelt set ikke noget med deres læge, og specielt når det kommer til sådan noget her skal man hellere tage en samtale for meget end en for lidt. Også fordi det ville være synd hvis ikke man gik på 5 2 kuren fordi man var unødigt bekymret - det er faktisk en utrolig nem slankekur .

Starter du på 5 2 kuren kan du nemlig se frem til mere energi, et godt vægttab, og mange andre gode fordele. Du kan læse mere om 5 2 kuren og alle fordelene her.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Den bedste slankekur

By dengodekur.dk

Den bedste slankekur nogen sinde. Så kort kan 5:2 kuren beskrives. Siden den kom frem har tusindvis af mennesker rapporteret om store, varige vægttab. Her forklarer jeg hvorfor 5:2 kuren utvivlsomt er den bedste slankekur. Den bedste slankekur er...

Pizza Toast

By dengodekur.dk

Denne opskrift hører ikke til blandt de sundeste, og hvis du kan holde det ud bør du undgå denne opskrift og i stedet gemme den til når du ikke har fastedag. Det kan simpelthen bedre betale sig for dig at spise noget med lidt mere gods i. Når det så...

5 2 kuren som gravid eller ammende

By dengodekur.dk

En gang i mellem er der nogle der skriver ind fordi de har hørt om 5 2 kuren, og godt kunne tænke sig at være på den. Der er bare lige den hage ved det at de er gravide eller ammer, og de vil så høre om det stadig kan lade sig gøre. Men for at slå fa...