49 meget forskellige madvaner

2 år siden |  0 comments  |  Blogindlæg

Der er kæmpestor forskel på hvor meget mad vi spiser. Vi kender sikkert allesammen både nogen der spiser næsten ingenting og nogen der spiser store mængder mad. Men alligevel så tror jeg, at det vil komme bag de fleste af os hvor stor forskel der er på vores madvaner.

Hos Cykelvalg har vi fundet en kæmpe grafik der viser præcis hvor meget forskel der er på 49 meget forskellige menneskers madvaner. De 49 mennesker går nemlige lige fra kvinden på 5:2 kur på en fastedag (500 kalorier) til bodybuilding legenden Casey Viator, der formodes at indtage 39.000 kalorier om dagen under det såkaldte Colorado eksperiment.

Ifølge FN bør kvinder i alderen 19-30 år indtage 2.000 kalorier om dagen, mens mænd i alderen 19-30 år bør indtage 2.400 kalorier om dagen.

En stor del af verdens befolkning ligger i dag et godt stykke over dette niveau, hvilket bl.a. giver sig udslag i at folk i USA i gennemsnit indtager 3.770 kalorier om dagen.

I gamle dage var der dog også folk der godt kunne følge med et godt stykke op ad kalorieskalaen. Mange munke i middelalderen indtog fx. 5.500 kalorier om dagen, mens man regner med at romerske soldater indtog 6.000 kalorier om dagen.

>>> Læs også: Så mange kalorier forbrænder du ved sex

Begge dele lyder ret voldsomt, men det er slet ikke lige så voldsomt (og skræmmende) som de 7.000 kalorier folk i Storbritanien i gennemsnit spiser juleaften.

Faktisk er 7.000 kalorier mere end hvad en fuldvoksen tiger indtager af kalorier - og selvfølgelig også over tre gange så mange kalorier som FN anbefaler vi bør nøjes med.

Der er dog stadig langt op til de folk der virkelig spiser meget mad. Der finder vi fx. sumobryderen Byamba Ulambayar med 10.000 kalorier om dagen og selvfølgelig også Michael Phelps, hvis madvaner gik verden rundt da han deltog i olympiaden i Beijing (på det tidspunkt indtog han 12.000 kalorier om dagen).

Helt i top finder vi den før omtalte bodybuilding legende Casey Viator, Robert Oberst der er en af verdens stærkeste mænd og Susanne Eman, der går efter at være verdens største brud.Det er lidt sjovt at se på at vi der er på 5 2 kuren ligger helt nede i bunden, ca. 2,5 gange en kat. Og 200 kalorier under en person med anoreksi. Og 350 kalorier under en person i en flygtningelejr. Dette understreger måske også bare pointen om hvor vigtigt det er at man sørger for at holde de anbefalede pauser mellem fastedagene så man ikke kommer til at tage 2 eller 3 dage hvor man spise det samme som 2,5 kat - eller noget under en stor hund. Det viser også hvor fedt det er at være på 5 2 kuren - tænk kun at skulle spise 1900 kalorier hver eneste dag resten af livet. Øv.

>>> Læs også: Alle blogindlæg

Jeg håber at du blev glad for infografikken. Hvis du har kommentarer til den eller måske selv har en spændende grafik at dele må du meget gerne skrive til os på [email protected] så vil vi meget gerne bringe den.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hjemmetræning er mere populært end nogensinde før

By dengodekur.dk

Den danske befolkning er mere stresset end nogensinde, økonomien er presset og tingene bliver dyrere. Det hele er dog ikke så skidt, den danske befolkning et klart forspring i forhold til mange andre lande når det kommer til sundhed, vi lever nemli...

Hvad er sandt og falsk, når det kommer til myter om mad

By dengodekur.dk

Der findes et hav af tips og tricks samt go/no goes, når det kommer til kost og ernæring. Det ene øjeblik må vi spise kulhydrater - det andet øjeblik er de bandlyste. Samtidig må vi ikke få for meget fedt og for mange proteiner, da det kan have kon...

Effektive motionsformer til forbrænding af kalorierne

By dengodekur.dk

Der er mange forskellige meninger om, hvordan man forbrænder flest kalorier. Det er forskelligt fra person til person hvad der hjælper og hvad der ikke hjælper. Vi har alle forskellige kropsformer og man kan ikke punktforbrænde, så man bestemmer derm...